Sezonul 2014 

Etapa a doua a Campionatului, de la Copsa Mica, a fost amanata din cauza conditiilor atmosferice neprielnice care nu au permis amenajarea traseului. Asteptam anuntul Federatiei pentru urmatoarea cursa.


3-4.V CNIR Et. 1 - Valea lui Mihai - Prima etapa a Campionatului National Individual va avea loc in localitatea Valea lui Mihai. Traseul este unul nisipos, atipic pentru Romania, insa poate acest lucru il face special. Principalul impediment al acestei curse este distanta mare de parcurs pana la localitatea bihoreana (aproximativ 450km de la Brasov, pe directia Sighisoara-Cluj-Suplacul de Barcau-Marghita sau 490km prin Oradea) insa atrage prin eventuala prezenta a pilotilor din tara vecina, Ungaria, unde campionatul va avea pauza in weekendul urmator.
     Le dorim bafta concurentilor si spectacol privitorilor.


26 aprilie - Motocross CUP 1 - Ciolpani. Prima etapa din campionatul privat de motocros, Motocross CUP, se va desfasura pe traseul de la Ciolpani nu la Prundu asa cum s-a anuntat initial. S-a facut rocada si etapa 2 va fi la Prundu.


29-30 martie  - Cupa AUTO-ROLLA - Buzau - Iata ca dupa o lunga pauza, intr-un oras cu traditie in acest sport, motocrosul revine la Buzau. Chiar daca offroadul pe doua roti nu a lipsit in ultimii ani aici, organizandu-se etape de campionat mondial de enduro, acum a sosit randul motocrosului sa se regaseasca in calendarul competitional. Pe un traseu reconstruit anul trecut, in acest an se vor organiza doua curse de motocros: o cupa de omologare si o etapa de campionat est european. Multumim celor implicati in organizare si le uram mult succes!

 

 

 

 


Sezonul 2013

 

 

 

 


26-27 octombrie - Concursul National pe echipe - Copsa Mica. Pentru prima data concursul care va decide cea mai puternica echipa de motocros din Romania, se va desfasura pe circuitul aflat in centrul tarii intre Medias si Copsa Mica. Pozitionarea sa permite accesul multor sportivi asa ca se anunta curse frumoase. Va asteptam!

19 octombrie - Motocross CUP, Ciolpani. Renumitul traseu de langa Bucuresti va gazdui o noua etapa a cupei private de motocros. Deja cunoscuta pentru buna organizare, aceasta competitie atrage din ce in ce mai multi piloti si daca interesul va fi la fel ca la etapa de sambata trecuta, spectacolul este garantat.

12 octombrie - Motocros Cup 4 - Autostrada A1 - Cursa va fi organizata pe traseul ianugurat anul trecut si remodelat anul acesta. Este un traseu atipic, construit pe o suprafata perfect plana insa frumos configurat pentru toate nivelurile de pregatire, astfel incat atat pilotii profesionisti cat si cei amatori sa se afle in siguranta. Accesul se face de pe soseaua de centura a Bucurestiului prin Dragomiresti.
 
 

14-15 septembrie - Etapa a 5-a din Campionatul National de Motocros - Sag (Timis). Localitatea Sag se afla aprox. 10 km sud de Timisoara.

14-15 septembrie - Etapa a 5 din Campionatul National de Motocros - Ojdula (Covasna).  ANULAT.Localitatea se afla langa orasul Targu Secuiesc. In 2011 a gazduit ultima etapa nationala si in acelasi timp si o etapa de Campionat est-european. Este un traseu cu dotari peste media din tara, aflat intr-o zona pitoreasca insa are dezavantajul unui pamant foarte fin care erodat de rotile motoarelor il transforma intr-un strat gros de praf.

13 iulie - Motocross CUP 3- Zarnesti.  
     Dupa teribilul accident din primavara, vezi aici, cunoscutul dar acum rau famatul traseu brasovean va fi gazda competitiei private de motocros. Speram ca spectaculozitatea circuitului si accesul usor ar multor iubitori din zona Brasovului vor transforma acest eveniment intr-o competitie frumoasa si fara evenimente nedorite. Va asteptam!
Distante: Brasov - 27km, Timisoara - 412km, Bucuresti - 173km, Tg. Mures - 168km.
 

 
     Sag, 29 iunie. Motocross CUP 3 si Cupa Sag, Organizatori Speed Racing Team Timisoara, TCS Ciolpani si Dual Tours. Pe un traseu nou, refacut de pilotul de la clasa Quad Razvan Irimescu, se va desfasura cursa de omologare a traseului care spre toamna va gazdui si o etapa din campionatul national. In acelasi timp Motocross CUP isi va desfasura cea de-a treia etapa, care initial fusese programata la Baicoi insa din cauza suprapunerii cu mondialul de enduro de la Buzau, a fost anulata. Astfel vestul tarii revine in calendarul de motocros cu un circuit nou si curse frumoase. 
     Localitatea Sag se afla aprox. 10 km sud de Timisoara.
 

 
    Moreni, 22-23 iunie.  Primaria Moreni a facut cunoscut astazi 11 iunie programul festivalului local al orasului, eveniment ce include si etapa a patra a campionatului de motocros. Ne bucura prezenta in calendar a acestei locatii de traditie in motocrosul romanesc, locul unde an de an se inregistreaza cele mai mari cote de prezenta la o astfel de competitie. Va asteptam si pe voi! 
 
 

 
 
              Baicoi, 15 iunie, Motocross CUP 3 - ANULAT de catre organizatori din cauza suprapunerii cu Campionatul Mondial de enduro de la Buzau. Singurul traseu omologat din Prahova a intrat in circuitul cometitiei private si va beneficia de atentia organizatorilor astfel incat la ora cursei sa arate impecabil. Ne bucuram ca va mai fi motocros in judetul nostru. Va asteptam!
 
 
 
        Zarnesti, 18-19 mai. Campionatul European 65cc, 85cc si Open MX, Etapa a treia a Campionatului Esteuropean si Etapa a treia a Campionatului National Individual. Ca si anult trecut, Vectra Zarnesti va organiza in weekendul 18-19 mai un concurs de motocros unic in Romania; se vor grupa trei competitii in acelasi loc - pe vestitul traseu Breghina Zarnesti. Idilicul peisaj montan  va fi inca o data gazda pilotilor din tarile vecine si bineinteles al pilotilor romani.
 
 

Locatia este usor de gasit: la intrare in Predeal din directia Bucuresti se vireaza stanga iar la iesire din Zarnesti, vis-a-vis de statia peco se vireaza dreapta prin padure pe drum forestier.
Dinspre partea de nord a tarii se urmareste drumul de Rasnov.
    
                                                   

 
      Prundu, 27 aprilie. Sezonul 2013 aduce mai multe schimbari decat ne-am fi asteptat. Iata ca desi parea ca are o echipa organizatorica puternica, Dementor Motocros Cup si-a modificat denumirea in Motocros Cup dupa iesirea din organizare a unuia din sustinatori. Este vorba de Dan Tatoiu, dealerul KTM in Romania prin Dementor KTM. Cei ramasi (Raduta Adrian, Popescu Ciprian si Corbea Catalin) nu vor sa lase stacheta mai jos si promit o organizare a etapelor de Motocross CUP la fel de bune ca anul trecut, poate chiar mai bine. Deja au anuntat cooptarea in circuit a traseului de la Baicoi.
        Pe 27 aprilie va avea loc prima etapa din acest an a Motocross CUP in localitatea giurgiuveana Prundu.
Va asteptam!
Localizare: din soseaua Bucuresti-Giurgiu, in apropiere de Giurgiu se vireaza stanga (exista indicatoare).
Brasov-Prundu - 225 km

Bucuresti-Prundu - 45 km


     Medias, 13-14 aprilie. A doua etapa a CNI KTM se va desfasura pe traseul aflat intre Medias si Copsa Mica. Devenit tot mai prezent in calendarul competitional intern, acest traseu are marele avantaj de a fi aproape de toata lumea, sau cel putin la distanta egala de majoritatea zonelor geografice interne astfel ca se spera la o prezenta peste medie a concurentilor. In 2009 s-a inregistrat un record de 116 piloti inscrisi insa e adevarat ca erau alte conditii economice.
In acest an tot aici se va desfasura si concursul intern de motocros pe echipe. Vezi sectiunea Calendar compatitional.    
Ne vedem la cursa.
 
 
     Valea lui Mihai, 6-7 aprilie. Prima cursa din acest an va avea loc la Valea lui Mihai si va reprezenta prima etapa a Campionatului National Individual al Romaniei. Traseul este unul nisipos, atipic pentru Romania, insa poate acest lucru il face special. Principalul impediment al acestei curse este distanta mare de parcurs pana la localitatea bihoreana (aproximativ 450km de la Brasov, pe directia Sighisoara-Cluj-Suplacul de Barcau-Marghita sau 490km prin Oradea) insa atrage prin eventuala prezenta a pilotilor din tara vecina, Ungaria, unde campionatul incepe mai tarziu fata de al nostru si un antrenament oficial le-ar prinde bine. Evident ca dorinta de a vedea motocros dupa o lunga pauza de iarna este mare si pasionatii motocrosului romanesc vor face tot posibilul sa fie acolo in numar cat mai mare.
     Le dorim bafta concurentilor si spectacol privitorilor.
 


Sezonul 2012

Cupa Dementor etapa a 5-a  - PrunduSezonul a ajuns la sfarsit iar sambata are loc ultima cursa de motocros in tara noastra. Cupa Dementor isi va stabili clasamentele si campionii. Nu in ultimul rand se vor acorda cele doua motociclete de categorie mica 50cc si 65cc
, demers prin care se urmareste sprijinirea micilor talente. Va asteptam la concurs!
Localizare: din soseaua Bucuresti-Giurgiu, in apropiere de Giurgiu se vireaza stanga (exista indicatoare).
Brasov-Prundu - 225 km
Bucuresti-Prundu - 45 km                                                                                                                                                        Comentariul etapei de anul trecut
 


 
20-21 oct. Zarnesti - Concursul national pe echipe. In cele din urma a fost decisa gazda competitiei pe echipe. Cunoscutul traseu Breghina din Zarnesti va rasuna inca o data in acest an de sunetul motoarelor. Avand in vedere pozitionarea in zona centrala a tarii, ar trebui ca participarea sa fie una buna, avand in vedere si conditiile de organizare peste medie de care este capabil clubul organizator.
Distante: 
Brasov - 27km, Timisoara - 412km, Bucuresti - 173km, Tg. Mures - 168km.

13-14 oct. Valea lui Mihai.  Ultima cursa de campionat din acest an va avea loc la Valea lui Mihai. Traseul este unul nisipos, atipic pentru Romania, insa poate acest lucru il face special. Principalul impediment al acestei curse este distanta mare de parcurs pana la localitatea bihoreana (aproximativ 450km de la Brasov, pe directia Sighisoara-Cluj-Suplacul de Barcau-Marghita sau 490km prin Oradea) insa atrage prin eventuala prezenta a pilotilor din tara vecina, Ungaria, unde campionatul s-a incheiat deja. Evident ca dorinta de a vedea motocros, dupa o lunga pauza in aceasta zona, este mare si pasionatii motocrosului romanesc vor face tot posibilul sa fie acolo in numar cat mai mare.
     Le dorim bafta concurentilor si spectacol privitorilor.

 
Cupa Dementor etapa a 4-a  - Ciolpani. Renumitul traseu de langa Bucuresti va gazdui o noua etapa a cupei private de motocros. Deja cunoscuta pentru buna organizare, aceasta competitie atrage din ce in ce mai multi piloti, si multe voci spun chiar ca va deveni principala atractie mai ales avand in vedere nenumaratele probleme de organizare din Campionatul National Individual. Asadar va asteptam la o cursa frumoasa care in mod cert nu va mai fi afectata de canicula sau ploi torentiale.
 
15-16.09 - CNI Etapa a V-a  - Copsa Mica. Din 2009 micutul oras de langa Medias nu a mai gazduit o etapa de campionat national, dar se pare ca cei implicati in motocrosul local vor sa recupereze neaparat. Dupa ce tot in acest an a mai gazduit o cupa, acum Copsa Mica revine in peisaj cu o cursa mult mai atragatoare, Campionatul national. Speram sa fie la fel de atragatoare ca in aprilie 2009 cand a fost organizata utima data o etapa pe acest traseu. Atunci nu mai putin de 108 concurenti s-au inscris sambata si inca 8 duminica dimineata inregistrandu-se un record de participare. Dar ce vremuri!? Criza nu era asa de grava, parca nici caldurile si parful nu erau asa mari. Tot ce ne dorim este o pregatire buna a traseului pentru a se evita situatiile de boicot ca in cazul Branestiului unde din cauza prafului, la MX1 si MX2, a concurat doar Mihai Stoichescu.
Distante: Bucuresti - 317 km, Brasov - 168 km. Timisoara - 293, Tg. Mures - 72 km, Campina - 250 km.

8-9.09 - CNI Etapa a IV-a - Branesti. Dupa o lunga pauza Campionatul National de motocros se reia cu etapa de la Branesti. Traseul timisorean va fi gazda pilotilor dornici de competitie si motoare turate. Cu toate ca vor avea un drum lung de strabatut avand in vedere pozitionarea in partea de vest a tarii a traseului, speram intr-o participare buna la concurs pentru a avea un spectacol desavarsit.
Distante: Bucuresti - 465 km, Brasov - 333 km, Tg. Mures - 265 km.
 
25.08 - Cupa Dementor 4 - Bucuresti, Autostrada A1
 
Noul circuit amenajat in premiera pentru Romania in stil supercross va gazdui a patra etapa a cupei Dementor. Vom vedea pentru prima data cine face fata unei asemenea provocari. Nu este de neglijat revansa care Adrian Raduta trebuie sa o ia in fata lui George Cabal invingatorul de la Zarnesti din etapa trecuta.

30.06 - Cupa Dementor 3 - Zarnesti.
 

 Legendarul circuit Breghina din localitatea brasoveana va gazdui etapa a treia a Cupei Dementor. Avand un format deosebit, de o zi, si premii consistente, aceasta competitie devine tot mai interesanta in randul pilotilor romani. Nu in ultimul rand spectaculozitatea circuitului si accesul usor ar multor iubitori din zona Brasovului va transforma acest eveniment intr-o competitie frumoasa. Va asteptam!
Distante: Brasov - 27km, Timisoara - 412km, Bucuresti - 173km, Tg. Mures - 168km.
 
23-24.06 Cupa Petrolistului - Moreni. Ne bucuram sa anuntam ca aceasta cursa se tine pana la urma si cel mai numeros public din Romania se va bucura de motocros si anul acesta. Speram intr-o participare cat mai numeroasa astfel incat sa beneficiem de curse palpitante. Va asteptam!
Distante: Brasov - 107km, Timisoara - 544km, Tg. Mures - 218km.
2 -3.06 - Etapa a III-a a Campionatului National Individual - Baicoi. Orasul prahovean va gazdui etapa a III-a a CNI pe traseul de pe dealul Tintea. Circuitul a fost reamenajat pentru a corespunde standardelor tehnice si de securitate astfel incat sa nu mai existe atat de multe accidentari asa cum au fost anul trecut. Primarul din localitate impreuna cu clubul sportiv local, Moto Racing Team Baicoi, au depus eforturi suplimentare pentru a avea o cursa in cele mai bune conditii ceea ce este de apreciat avand in vedere situatia economica tot mai grea si mai ales ca la nivel judetean la Baicoi a ramas singurul traseu omologat. Va asteptam la cursa!
Distante pana la traseu:
Brasov - 95km, Bucuresti - 80km, Timisoara - 513km, Tg Mures - 268km


 
 
19 mai - Cupa Dementor 2 - Ciolpani. Renumitul circuit de langa capitala va gazdui a doua etapa a Cupei Dementor. Dupa ce prima etapa s-a bucurat de o buna participare din randul sportivilor, si acum ateptarile sunt mari pentru o competitie frumoasa mai ales ca traseul de la Ciolpani predispune la spectacol si este renumit pentru tehnicitatea si dificultatea sa. Avand in vedere ca se desfasoara pe parcursul unei singure zi, cea de sambata, iubitorii motocrosului vor "consuma" motocros de cea mai buna calitate pe traseul de casa al lui Adrian Raduta.
Aceasta competitie nascuta din dorinta de a oferi o alternativa la Campionatul National de Motocros a produs deja primele laude in prima sa etapa, la Prundu, prin faptul ca organizarea si constructia circuitelor sunt mult peste media organizata in tara noastra. Nu in ultimul rand premiile in bani pentru primii 3 clasati  dar si premiile finale, cate o motocicleta pentru castigatorii claselor 50cc si 65cc au ridicat mult gradul de interes pentru aceasta competitie care oricum garanta prin profesionalism avand in vedere implicarea familiei Raduta in organizare.
Distante pana la traseu: Brasov - 136 km, Timisoara - 589 km, Tg. Mures - 309 km, Campina - 60 km
 
 
12-13 mai CUPA NO LIMIT Copsa Mica. Clubul No Limit organizeaza pe parcursul a doua zile cupa de motocros ce reprezinta revenirea motocrosului pe un circuit ce in trecut a mai gazduit astfel de competitii. Traseul reconstruit de langa orasul Copsa Mica va fi gazda iarasi dupa o pauza de 3 ani sportivilor. Multumim organizatorilor pentru eforturile lor de a readuce la viata compatitia de motocros in Copsa Mica si pentru la anul speram sa vedem circutul inscris in campionatul national.
Distante pana la traseu: Sibiu - 39 km, Medias - 10 km, Bucuresti - 318 km, Timisoara - 300 km, Campina - 232km.
 
5-6 mai. Campionatul European 65cc, 85cc si Open, Etapa a doua a Campionatului Esteuropean si Etapa a doua a Campionatului National Individual. Clubul Vectra Zarnesti va organiza in weekendul 5-6 mai un concurs de motocros rar intalnit in Romania; se vor grupa trei competitii in acelasi loc - pe vestitul traseu Breghina Zarnesti. Idilicul peisaj montan  va fi inca o data gazda pilotilor din tarile vecine si bineinteles al pilotilor romani.
 

 

Locatia este usor de gasit: la intrare in Predeal din directia Bucuresti se vireaza stanga iar la iesire din Zarnesti, vis-a-vis de statia peco se vireaza dreapta prin padure pe drum forestier.
Dinspre partea de nord a tarii se urmareste drumul de Rasnov.
Cititi articolul de anul trecut: Zarnesti: noroi bun.
 


Campionatul Mondial, etapa 2, Sevlievo - Bulgaria 21-22.IV. Cel mai prestigios concurs de motocros la nivel mondial isi va desfasura etapa a doua la mai putin de 250 km de Bucuresti. Cei mai buni piloti europeni se vor duela pe unul dintre cele mai frumoase trasee din lume, asa cum le place bulgarilor sa se mandreasca. Ocazie buna pentru iubitorii din Romania sa vada spectacolul la cel mai inalt rang. Pentru mai multe informatii accesati Motocros din alta lume si Welovemx in Bulgaria.

Cupa Prundu 21.IV.
  Anul trecut in comuna din judetul Giurgiu a avut loc pentru prima data o etapa de Campionat National de motocros ocazie cu care multi au descoperit noul traseu construit de Adi Raduta cu sustinerea primarului din localitate, care este si tatal a doi piloti foarte talentati Virgil si Ionut Corbea.
     Anul acesta desi se programase etapa, din cauza suprapunerii cu etapa a doua din campionatul mondial ce se desfasoara la Sevlievo (Bulgaria), federatia si organizatorii au hotarat sa transfome etapa in cupa de o zi pentru a da posibilitatea iubitorilor motocrosului sa mearga duminica la concursul din Bulgaria. In acest sens Ciprian Popescu, organizatorul concursului, are in plan ca dupa cursele de sambata sa organizeze excursie pentru doritori la cursa de mondial care se afla la o distanta mica de Prundu, aprox 194 km.

 
     De mentionat ca traseul giurguvean a suferit schimbari substantiale, asa cum ne-a declarat Julian Raduta, fiind mult mai spectaculos dar si mai solicitant pentru piloti.
     Va asteptam la cursa!
Localizare: din soseaua Bucuresti-Giurgiu, in apropiere de Giurgiu se vireaza stanga (exista indicatoare).
Brasov-Prundu - 225 km
Bucuresti-Prundu - 45 km                                                                                                                                                        Comentariul etapei de anul trecut
 
 
 

Sfantu Gheorghe 31.III-1.IV. In urma amanarii etapei de la Valea lui Mihai, Sf. Gheorghe urmeaza sa fie prima etapa din sezonul competitional MX din 2012 pe teritoriul tarii noastre. Localitatea covasneana are traditie deja in deschiderea sezonului si an de an toata dorinta de curse se revarsa pe traseul de la marginea localitiatii. Fiind prima cursa majoritatea pilotilor vor sa inceapa anul cu dreptul si dau tot ce au mai bun atat ca indemanare cat si ca dotare tehnica. Traseul are una din cele mai lungi trambuline de final din tara noastra (aprox. 34m) iar asta da nastere unui spectacol deosebit, cu motociclisti zburand la peste 5 m inaltime si peste 35 m lungime. Sigur ca cei mai incepatori nu se avanta atat de mult insa cu totii accepta provocarea.
     Traseul se afla la cca 200 km de Bucuresti si 32 km de Brasov pe directia Brasov-Tg. Secuiesc.  Va asteptam cu drag la spectacol!
 
 
 
 
                
 
    
Calendar
«  Iunie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondajul nostru
Care credeti ca sunt motivele pentru care motocrosul romanesc stagneaza la un nivel slab?
Total răspunsuri: 39


Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0